Ontwerpbestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ en ontwerpbesluiten hogere grenswaarden vliegbasis Soesterberg

De gemeente Soest maakt bekend, dat vanaf donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 1 februari 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ en de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’heeft betrekking op de voormalige vliegbasis in Soesterberg en voorziet in een functiewijziging van de vliegbasis van alleen militair terrein in het realiseren van onder andere natuur, woningbouw en een museumkwartier.

Conform artikel 110a van de Wet geluidhinder zijn hogere waarden bepaald voor twee locaties in het bestemmingsplan.

Een hogere grenswaarde van 53 dB vast te stellen ten gevolge van de Van Weerden Poelmanweg voor maximaal 50 woningen of 70 woonzorgeenheden binnen de bestemming ‘Gemengd’.

Een hogere grenswaarde van 53 dB vast te stellen ten gevolge van de Amersfoortsestraat voor maximaal 50 woningen of 70 woonzorgeenheden binnen de bestemming ‘Gemengd’.

Een hogere grenswaarde van 55 dB vast te stellen, ten gevolge van de nog aan te leggen ontsluitingsweg in het woongebied op de voormalige vliegbasis voor maximaal 20 woningen binnen de bestemming ‘Woongebied’.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ met de daarbij behorende stukken en de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden liggen van 22 december tot en met 1 februari 2012 ter inzage bij het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest, bij Idea kunstencentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest en bij Bibliotheek Soesterberg, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de internetsite van de gemeente, www.soest.nl/bestemmingsplannen.nl dan wel via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzagelegging van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen:

  • schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’.

  • voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 035-8093282.

Belanghebbenden kunnen tijdens dezelfde periode een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze indienen tegen de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden bij burgemeester en wethouders (hetzelfde adres).

Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend via de e-mail.

Op het bestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.nl.

Naar boven