Het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers

13 december 2011

Nr. 11.048717

Gelet op artikel 7u, tweede lid, van de Kadasterwet;

Besluit:

Artikel 1

Als controleprotocol authentieke gegevens, bedoeld in artikel 7u, tweede lid, van de Kadasterwet, wordt, voor zover betreffend het topografisch bestand TOP10NL, bedoeld in artikel 1a, tweede lid, onderdeel a, van die wet, vastgesteld het Controleprotocol authentieke gegevens basisregistratie topografie (TOP10NL), dat als bijlage bij dit besluit gaat.

Artikel 2

Het Besluit controleprotocol authentieke gegevens wordt als volgt gewijzigd:

A

De naam ‘Controleprotocol en nulmeting Basisregistratie Kadaster’ van de in artikel 1 bedoelde bijlage wordt vervangen door: Controleprotocol authentieke gegevens basisregistratie kadaster en nulmeting.

B

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

Als controleprotocol authentieke gegevens, bedoeld in artikel 7u, tweede lid, van de Kadasterwet wordt, voor zover betreffend de basisregistratie kadaster, bedoeld in artikel 1a, eerste lid, van die wet, vastgesteld het Controleprotocol authentieke gegevens basisregistratie kadaster en nulmeting, dat als bijlage bij dit besluit gaat.

C

In artikel 3 wordt ‘Deze regeling’ vervangen door ‘Dit besluit’ en ‘Besluit controleprotocol authentieke gegevens’ door: Besluit controleprotocol authentieke gegevens basisregistratie kadaster.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit controleprotocol authentieke gegevens basisregistratie topografie (TOP10NL).

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst met uitzondering van de bijlage die ter inzage zal worden gelegd. Met ingang van het tijdstip waarop het in artikel 1 genoemde besluit in werking treedt, wordt het onderhavige besluit bij alle kantoren van het Kadaster ter inzage gelegd gedurende de tijden waarop die kantoren voor het publiek zijn geopend, en kan een elektronische versie van dat besluit worden gedownload van de website van het Kadaster (www.kadaster.nl). Van deze terinzagelegging en mogelijkheid tot downloaden wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

Apeldoorn, 13 december 2011

Raad van Bestuur,

Th.A.J. Burmanje.

TOELICHTING

Algemeen

  • 1. Artikel 7u, eerste lid, van de Kadasterwet bepaalt dat het bestuur van het Kadaster er zorg voor draagt dat onder meer de juistheid en volledigheid van de authentieke gegevens, genoemd in artikel 98a, eerste tot en derde lid, en die zijn opgenomen in de basisregistratie topografie, frequent worden gecontroleerd door zowel onafhankelijke deskundigen als door het bestuur zelf. In verband met deze controle is het vereist dat vooraf een controleprotocol wordt vastgesteld door het bestuur, conform artikel 7u, tweede lid, van de Kadasterwet. In het controleprotocol zijn de elementen opgenomen van de controle op de juistheid en volledigheid van de authentieke gegevens in de basisregistratie kadaster.

  • 2. Het derde lid van artikel 7u van de Kadasterwet draagt het bestuur op om het controleprotocol in de Staatscourant bekend te maken dan wel om daarin kennisgeving te doen van de plaatsen waar en de tijden gedurende welke dat controleprotocol ter inzage ligt. In het slotformulier wordt hier uitvoering aan gegeven waarbij is gekozen is voor het doen van voornoemde kennisgeving. Daarbij is tevens bepaald dat een elektronische versie van dat besluit waarvan ook het controleprotocol deel uitmaakt, kan worden gedownload van de website van het Kadaster (www.kadaster.nl).

Artikel 2

De oorspronkelijke citeertitel van de door dit artikel gewijzigde besluit, te weten ‘Besluit controleprotocol authentieke gegevens’ suggereerde, onbedoeld, dat het besluit een toepassingsbereik had tot buiten de grenzen van het taakveld van het Kadaster. Maar dat besluit betreft uitsluitend het controleprotocol met betrekking tot de in artikel 48, tweede lid, onderdelen a tot en met e, en derde lid, van de Kadasterwet genoemde authentieke gegevens die zijn opgenomen in de basisregistratie kadaster. In verband daarmee is de naam van het controleprotocol aangepast en ook de citeertitel van het besluit. Daarbij is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een juridisch-technische correctie aan te brengen in artikel 3.

Raad van Bestuur,

Th.A.J. Burmanje.

Naar boven