Besluit houdende wijziging van de vervangingsregeling in geval van tijdelijke afwezigheid van een minister

16 december 2011

Nr. 11.003053

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken d.d. 16 december 2011, nr. 3108842;

Gelet op de artikelen 44, 45 en 46 van de Grondwet;

Overwegende dat het wenselijk is de regeling voor de vervanging van een minister voor het geval deze tijdelijk afwezig is te wijzigen;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

Het koninklijk besluit van 14 oktober 2010, nr. 10.002858, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 21 oktober 2010, nr. 10.002858, wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, onder c, komt te luiden:

Onze Minister van Veiligheid en Justitie door mr. drs. J.W.E. Spies;

B

Artikel 2, onder l, komt te luiden:

Onze Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel door mr. drs. J.W.E. Spies;

C

Artikel 4 komt te luiden:

Artikel 4

In afwijking van artikel 1 en artikel 2, onder d, wordt, voor zover het terrorismebestrijding betreft, ten aanzien van aangelegenheden betreffende het werkterrein van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en andere onder de verantwoordelijkheid van Onze Minister van

Veiligheid en Justitie of Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ressorterende diensten en instellingen, bij tijdelijke afwezigheid Onze Minister van Veiligheid en Justitie vervangen door mr. drs. J.W.E. Spies en Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door mr. I.W. Opstelten.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 16 december 2011.

Onze Ministers zijn belast met de uitvoering van dit besluit, dat zal worden geplaatst in de Staatscourant en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de in dit besluit genoemden, de Hoge Colleges van Staat, de ministerraad, de Gevolmachtigde Ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de ministeries.

’s-Gravenhage, 16 december 2011

Beatrix

De Minister-President,

Minister van Algemene Zaken,

M. Rutte.

Naar boven