Ontwerpbestemmingsplan Vliegbasis Soesterberg

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist bekend dat zij het bestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ voorbereiden voor het gedeelte van de voormalige Vliegbasis Soesterberg, dat binnen Zeister grondgebied ligt.

Samen met de andere overheden worden plannen gemaakt voor de herinrichting van de volledige Vliegbasis Soesterberg. Globaal gaat het om het gebied tussen de N237, N413, N238 en de spoorlijn Utrecht–Amersfoort. Omdat de vliegbasis zowel op grondgebied van de gemeente Zeist als van de gemeente Soest ligt en het niet mogelijk is één bestemmingsplan van toepassing te laten zijn dienen zowel Zeist als Soest ieder een bestemmingsplan op te stellen voor de gronden gelegen binnen de eigen gemeentegrens.

De herontwikkeling voorziet in het behouden en waar mogelijk versterken van de specifieke aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarden, de realisatie van woningen, een museum en ruimte voor andere culturele, recreatieve en maatschappelijke voorzieningen. Niet al deze functies worden in het Zeister gedeelte gerealiseerd.

Dit plan heeft van 3 juni tot en met 14 juli 2011 ter inzage gelegen ten behoeve van de inspraak. Sindsdien is het plan aangepast aan de verschillende inspraakreacties, die de gemeenten hebben ontvangen, wat geresulteerd heeft in het huidige ontwerpplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 1 februari 2012 (6 weken) ter inzage in de publiekshal van de Gemeente Zeist. De openingstijden zijn: ma. t/m wo. 08.00–15.00 uur, do. 12.00–20.00 uur en vr. 08.00–12.30 uur. Alle stukken zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten → Bestemmingsplannen Bosch & Duin en Huis ter Heide → Vliegbasis Soesterberg. Een interactieve kaart van het plan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Zienswijzen

Gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen heeft eenieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Gemeente Zeist (t.a.v. Niels Geelkerken), Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met Niels Geelkerken, team Vergunningen via tel. 14 030. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Vervolg

Na de terinzagelegging zullen de ingediende zienswijzen gebundeld worden en worden voorzien van een gemeentelijke reactie. Het ontwerpbestemmingsplan kan op basis daarvan aangepast worden, waarna de gemeenteraad over de vaststelling ervan zal beslissen. Dat besluit wordt gepubliceerd, waarna het samen met het bestemmingsplan voor een periode van zes weken wederom ter inzage zal liggen met, onder voorwaarden, de mogelijkheid om hiertegen beroep aan te tekenen. In principe staat beroep alleen open voor degenen, die een zienswijze hebben ingediend.

Op het bestemmingsplan ‘Vliegbasis Soesterberg’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.nl.

Naar boven