Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Partiele herziening Broekstraat 26 te Mierlo’

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 10 februari 2011gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiele herziening Broekstraat 26 te Mierlo’. Het oogmerk is om de bestaande intensieve varkenshouderij te verplaatsen en ter plaatse een viertal woningen op te richten. Het perceel Broekstraat 26–28 te Mierlo is kadastraal bekend gemeente Mierlo sectie L, nummers 463 en 695.

In het ontwerpbestemmingsplan komt de huidige bestemming, zijnde ‘Agrarische bouwvlak’ met de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ te vervallen. In plaats daarvoor wordt, in overeenstemming met de provinciale beleidsnotitie ‘Buitengebied in Ontwikkeling’, ruimte geboden voor het oprichten van een nieuwe woningen. Gelet op het belang dat wordt gehecht aan de verplaatsing van de bestaande intensieve varkenshouderij en de kosten die hiermee gemoeid zijn, is ingestemd met het oprichten van een viertal nieuwe woningen in het plangebied. In het ontwerpbestemmingsplan wordt zorg gedragen voor een zorgvuldige landschappelijke inpassing van de twee bestaande en de vier nieuwe woningen, zodat het karakter van het beschermd dorpsgezicht ’t Broek blijft behouden en zo mogelijk kan worden versterkt.

Tijdens de termijn van terinzagelegging (vanaf 10 februari 2011 tot en met 23 maart 2011) kan een ieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Het ontwerpbestemmingsplan en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl te raadplegen onder kop ‘Wonen en mijn buurt’ – ‘Ruimtelijke instrumenten en plannen’ – ‘Bestemmingsplannen’ en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u de stukken buiten de openingstijden van het gemeentehuis inzien, dan kunt u een afspraak maken met contactpersoon Robijn Andringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is te bereiken via telefoonnummer 040-289 37 74.

Geldrop, 9 februari 2011

Burgemeester en wethouders,

J.H.M van Vlerken,

secretaris.

M.J.D. Donders-de Leest,

burgemeester.

Naar boven