Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Spieghelbuurt en het ontwerpbesluit hogere geluidwaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Spieghelbuurt in ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met de voorgenomen herstructurering van de wijk Oud Overdie. Het bestemmingsplan zal het juridische kader vormen voor de herstructurering van woonveld O1, de Spieghelbuurt, waarbij het gaat het om de sloop en nieuwbouw van ongeveer 250 woningen. Omdat de gewenste ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan, is het voorliggende bestemmingsplan opgesteld.

Het plangebied is gelegen in Oud Overdie. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Hoofdstraat en in het zuiden door Coornhertkade. Het Vondelplein en de nieuwe Brederostraat is de westelijke plangrens van het plangebied. In het oosten is de plangrens gelegen tussen de Spieghelstraat en de Anna Bijnsstraat.

Gelijk met dit ontwerpbestemmingsplan, met de daarbijbehorende bijlagen, ligt ten behoeve van het gebied eveneens het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde wegverkeerslawaai ter inzage.

De bovengenoemde documenten liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang vanaf 22 december 2011 tot en met 1 februari 2012 bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De openingstijden zijn op maandag vanaf 13.00–16.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en op donderdagavond van 18.30–20.00 uur. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan langs digitaal inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Stad/Bestemmingsplannen/ plannen ter inzage) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Spieghelbuurt of onder de code NL.IMRO.0361.BP00107-0201).

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Alkmaar, t.a.v. afdeling Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere geluidwaarden kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijke of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Plannen, telefoon 14 072. Het is verstandig een verzoek om mondelinge zienswijzen in te dienen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisielegging. Op deze wijze kan worden voorkomen dat zienswijzen pas na afloop van de termijn worden ingediend en buiten beschouwing moeten worden gelaten.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

21 december 2011

Naar boven