Vastgestelde bestemmingsplannen Nuenen

  • De Beekse Tuin (gewijzigd vastgesteld)

  • Boordseweg 77 (ongewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2011 de bestemmingsplannen ‘De Beekse Tuin’ en ‘Boordseweg 77’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’ is daarbij gewijzigd vastgesteld.

  • Het bestemmingsplan ‘Boordseweg 77’ heeft betrekking op de ontwikkeling van 2 vrijstaande woningen op het perceel Boordseweg 77 te Nuenen, kadastraal bekend gemeente Nuenen, sectie D , nrs. 3091, 3492.

  • Het bestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’ biedt de mogelijkheid om op het perceel Beekstraat 36a in totaal 10 woningen te realiseren. Twee daarvan zullen worden gesitueerd aan de Beekstraat en de overige 8 aan een nieuw te ontwikkelen woonhofje aan de Beekse Tuin.

    Bij de vaststelling is dit bestemmingsplan op de volgende onderdelen aangepast:

    • 1. de verbeelding is aangepast in die zin, dat het maximaal toegestane aantal woonheden binnen het aan de Beekstraat gelegen bouwvlak is verlaagd naar maximaal twee woningen;

    • 2. in de regels zijn de volgende aanpassingen aangebracht:

      • a. aan artikel 1 ‘Begripsbepalingen’ is een definitie toegevoegd van het begrip ‘zelfstandige wooneenheid’;

      • b. aan artikel 5 ‘Wonen’ is artikel 5.3.1 toegevoegd dat voorziet in een mogelijkheid van woningsplitsing van woningen met de aanduiding ‘vrijstaand’.

    In verband met de aanpassingen van de verbeelding en de regels zijn ook de desbetreffende passages in de toelichting aangepast.

Bij het vaststellen van de bestemmingsplannen heeft de gemeenteraad ook welstandscriteria vastgesteld. In verband met gesloten anterieure overeenkomsten is geen exploitatieplan vastgesteld.

De bestemmingsplannen, raadsbesluiten en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 23 december 2011 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor eenieder ter inzage.

De plannen zijn ook raadpleegbaar via de gemeentelijke internetsite: www.nuenen.nl.

Tevens zijn de plannen in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Boordsweg 77’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenBoordsew77-D001

  • Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenBeekseTuin-D001.

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt.

Tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan ‘De Beekse Tuin’ aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep instellen. Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Nuenen, 22 december 2011

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven