Ontwerpbestemmingsplan Sportpark Zuid Sportweg – 2011

Vanaf donderdag 22 december 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan Sportpark Zuid Sportweg – 2011, het ontwerpbesluit, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • op papier in de gemeentewinkel;

  • digitaal via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0222.R12B013A-0006 Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen. U heeft hiervoor een gml-viewer nodig.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in de fase van het voorontwerpbestemmingsplan onder de naam ‘Sportpark zuid – IJsbaan 2010’ ter inzage gelegen. De naam is gewijzigd omdat deze niet meer de lading dekt van de functies die mogelijk gemaakt worden. Naast de realisatie van een IJs- en skeelerbaan wordt de realisatie van een multifunctionele hal in het zuidwestelijke gedeelte van Sportpark Zuid mogelijk gemaakt.

Het plangebied wordt globaal begrensd door Energieweg – Liemersweg – Europaweg – Oude IJssel (westzijde Sportpark Zuid). Om de multifunctionele hal mogelijk te maken zijn in het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen opgenomen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Onder andere de maximale bouwhoogte is voor het zuidwestelijk gedeelte aangepast tot maximaal 16 meter en is gewerkt met een bouwvlak.

Iedereen kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 1 februari 2012) zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem.

Op dinsdag 10 januari 2012 van 19.00 uur tot 20.00 uur is er een inloopavond in het stadhuis aan de Raadhuisstraat 2. U kunt daar kennisnemen van het plan en desgewenst vragen stellen aan de aanwezige ambtenaar(a)r(en) en raadsleden.

Indien daar in de zienswijze uitdrukkelijk om is verzocht, zal er een hoorzitting plaatsvinden op 7 februari 2012 vanaf 11.00 uur aan de Raadhuisstraat 2 te Doetinchem.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven