Bestemmingsplan OTTERLO gewijzigd vastgesteld

Op 15 december 2011 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Otterlo gewijzigd vastgesteld

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 22 december 2011 t/m woensdag 8 februari 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Deze termijn is in verband met de sluiting van de gemeentelijke kantoren in week 52 met één week verlengd. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Pothovenlaan in het noorden, de Aanstoot, Weversteeg, Zandingsweg en de achterzijde van de woningen aan Onderlangs in het oosten, Bospad, Karweg en Buurtweg in het zuiden en ten slotte Mosselsepad en Arnhemseweg in het westen.

Het bestemmingsplan maakt deel uit van een actualiseringsproject en is hoofdzakelijk conserverend van aard. Dat betekent dat de bestaande situatie in het plangebied is bestemd waarbij eerder verleende omgevingsvergunningen, vrijstellingen en ontheffingen zijn verwerkt.

Bij de vaststelling zijn op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen, wijzigingen aangebracht.

Wijzigingen toelichting

  • toevoeging van Hoofdstuk 1 (Inleiding) en aanpassing van Hoofdstuk 4.2 (Bestemmingen, bestemmingscategorieën Gemengd, Horeca en Maatschappelijk);

  • enkele ondergeschikte redactionele aanpassingen.

Wijzigingen verbeelding

  • naar aanleiding van ingediende zienswijzen is de verbeelding aangepast voor de percelen Van Broeckhuyzenstraat tussen nrs. 2 en 6 (toevoeging bouwperceel), Arnhemseweg 4 (uitbreiding bouwvlak en aanpassing maatvoering) en Dorpsstraat 19/21 (vergroting bouwvlak en aanpassing maatvoering);

  • ambtshalve, d.w.z. onafhankelijk van ingekomen zienswijzen, is de verbeelding aangepast voor de percelen Arnhemseweg 6, 58 en 63, Eikenzoom 6, 7a en 9, Dorpsstraat 49-63 (hoofdzakelijk aanpassing bouwvlak en maatvoering), Sportlaan 6 (Sportzaal, toevoeging aanduiding woondoeleinden) en Zandingsweg/hoek De Dries (schrapping aanduiding dubbelbestemming Waarde-Archeologie).

Wijzigingen planregels

  • toevoeging van artikel 8, lid 4 (Dienstverlening/wijzigingsbevoegdheid);

  • toevoeging regels over woondoeleinden binnen bestemming Maatschappelijk/artikel 12 (Sportzaal)

  • aanpassing van artikel 16, eerste lid (bedrijfswoning) en vernummering van dit artikel;

  • aanpassing van artikel 20 (dubbelbestemming Waarde-Archeologie).

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u hetzij op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend of kunt aantonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest danwel wanneer u bezwaar heeft tegen de wijzigingen van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 21 december 2011

Naar boven