Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Uden Noord 2, Hotel Van der Valk’; gewijzigd vastgestelde welstandsnota als gevolg van vaststelling beeldkwaliteitplan ‘Uden Noord 2, Hotel Van der Valk’

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt ingevolge artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Uden op 10 november 2011 het bestemmingsplan ‘Uden Noord 2, Hotel Van der Valk’ gewijzigd heeft vastgesteld. Op diezelfde datum heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan ‘Uden Noord 2, Hotel Van der Valk’ vastgesteld als onderdeel van de gemeentelijke Welstandsnota. Beide besluiten liggen met ingang van donderdag 22 december 2011 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 1 februari 2012 ter inzage.

Het bestemmingsplan vormt het juridisch-planologische kader voor de beoogde vestiging van hotel Van der Valk in het gebied plaatselijk bekend Uden Noord. Het hotel wordt gebouwd op een ontwikkelingslocatie nabij de A50, ingeklemd tussen de Handwijzerstraat en Noordelijke Rondweg. De totale locatie heeft een omvang van ongeveer 18.000 m2 en omvat behalve de gebruikelijke hotelvoorzieningen (ruim 100 hotelkamers met restaurant en diverse zaalruimtes) ook voldoende ruimte voor groenvoorzieningen en zo’n 200 parkeerplaatsen. Voor het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling (ten opzichte van het ontwerpplan) houdt verband met het aanbrengen van een nadere begrenzing in de omvang van de toegelaten functies in de planregels, het actualiseren van eerder uitgevoerd milieugerelateerde onderzoek (noodzakelijk voor de milieuplanologische verantwoording) en het aanbrengen van een wijziging in de verbeelding van het bestemmingsplan.

Voor het plangebied is, aanvullend op regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente Uden in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitplan vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van in te dienen bouwplannen voor deze locatie. De gemeenteraad heeft het beeldkwaliteitplan vastgesteld als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

In het kader van de beroepstermijn ligt het besluit tot gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan met de relevante stukken vanaf donderdag 22 december 2011 voor een aaneengesloten periode van 6 weken ter inzage tijdens de openingstijden (van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur) bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken van het Gemeentehuis, Markt 145. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Leven in Uden/Bouwen&Wonen en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan schriftelijk of (via Digid) digitaal beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder op grond van artikel 3.8, eerste lid onder d., van de Wet ruimtelijke ordening tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van dit bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die niet eerder kennis hebben kunnen nemen van de bij de vaststelling aangebrachte gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan.

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks bezwaar of beroep aan te tekenen tegen het besluit tot het

gewijzigd vaststellen van de gemeentelijke Welstandsnota.

Uden, 21 december 2011

Burgemeester en wethouders van Uden,

de secretaris,

J.M. Smarius.

De burgemeester,

H.A.G. Hellegers.

Naar boven