Vaststelling uitwerkingsplan Heerhugowaard-Zuid Grachten Plandeel 2

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard hebben op 13 december 2011 het uitwerkingsplan Grachten (Plandeel 2 Stad van de Zon) vastgesteld. Het uitwerkingsplan voorziet in een planologisch regime voor de woningen aan het Eiland van Inti, Maui en Surya en een aantal 2/1 kap woningen aan het Zuiderlicht. De uitwerkingsregels geven deze woningen dezelfde bouwrechten als de andere woningen in de Stad van de Zon.

Terinzageligging

Het vastgestelde plan ligt met ingang van woensdag 21 december 2011ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Het vastgestelde uitwerkingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam Grachten invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf donderdag 22 december 2011 kan gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt,

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit echter niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

Een beroepschrift en/of voorlopige voorzieningen moeten worden gericht aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 20 december 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven