Voorbereidingsbesluit Bestemmingsplan ’s-Gravenweg 213

Het bestemmingsplan 's-Gravenweg-West 2006 maakt het mogelijk binnen het bouwvlak een bijgebouw van 75m2 te realiseren.

De eigenaar van het perceel 's-Gravenweg 213 wil een bijgebouw buiten het bouwvlak bouwen.

Oppervlakte nieuwe bijgebouw: 69m2 (= 23,4m2 overdekte binnenruimte + 45,6m2 overdekt terras). Hoogte nieuwe bijgebouw: goothoogte van 2,00 meter en een nokhoogte van 3,50 meter.

Aan het bouwplan kan worden meegewerkt door wijziging van de begrenzing van het bouwvlak. De oppervlakte van het bouwvlak blijft ongewijzigd en is 813m2.

Op onderstaande tekening is in rood de begrenzing van het gewijzigde bouwvlak aangegeven. In geel is het gedeelte van het bouwvlak aangegeven dat niet meer mag worden bebouwd.

Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maken ingevolge artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad van deze gemeente in zijn vergadering van 12 december 2011 heeft verklaard dat er voor het perceel ’s-Gravenweg 213 een (postzegel) bestemmingsplan wordt voorbereid. Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt is aangegeven op de bijbehorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit treedt op 21 december 2011 in werking. Tegen het voorbereidingsbesluit is op grond van het bepaalde in artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen beroep mogelijk.

Het voorbereidingsbesluit, met de bijbehorende kaart, ligt voor een ieder ter inzage van donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 2 februari 2012.Het voorbereidingsbesluit bevriest de situatie, zodat er niet gebouwd kan worden in het gele vlak. Het voorbereidingsbesluit vervalt als het postzegelbestemmingsplan is vastgesteld.

Waar kunt u het voorbereidingsbesluit bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het voorbereidingsbesluit in te zien:

  • 1. internet

    Op www.capelleaandenijssel.nl (zoeken op: bekendmaking 21 december 2011)

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op:bestemmingsplannen, ’s-Gravenweg 213)

  • 2. Informatiecentrum

    Tijdens openingstijden bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis

Reageren op voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Voor het perceel ’s-Gravenweg 213 is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Overeenkomstig artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt er dat geen gelegenheid geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.

Hoe gaat het verder?

Er wordt een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Hiertegen kunnen te zijner tijd zienswijzen ingediend worden. Vooruitlopend hierop kan een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend worden. Wij kunnen dan met gebruikmaking van de mogelijkheid welke de Wabo ons biedt (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht: artikel 2.12, lid 1, onderdeel a onder 2) deze omgevingsvergunning verlenen. Echter niet eerder dan dat de anterieure overeenkomst voor het in procedure brengen en opstellen van het postzegelbestemmingsplan is afgesloten (ondertekend). Daarna kunnen belanghebbende binnen zes weken na de bekendmaking van de verleende omgevingsvergunning bezwaar indienen.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848792, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Capelle aan den IJssel, 21 december 2011

Naar boven