Vastgesteld bestemmingsplan De Amsterdamse Poort

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuidoost maakt bekend dat het bestemmingsplan De Amsterdamse Poort door de stadsdeelraad van stadsdeel Zuidoost op 20 december 2011 (ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) is vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 22 december 2011 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij:

  • het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–15.30 uur.

  • de bibliotheek Bijlmercentrum, Frankemaheerd 2, geopend op maandag van 14.00 tot 17.30 uur, woensdag van 10.00 tot 17.30 uur, donderdag van 14.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan De Amsterdamse Poort is te downloaden op de website van het stadsdeel en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hoewel de digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat een versie niet goed leesbaar is. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied wordt ruwweg begrensd door het station Amsterdam Bijlmer Arena in het westen, de Burgemeester Stramanweg in het noorden, de Dolingadreef, Frankemaheerd en het Anton de Komplein in het oosten en de Hoogoorddreef in het zuiden. Het bestemmingsplan is voornamelijk gericht op beheer van de bestaande bebouwing, maar maakt in beperkte mate verandering van functies binnen het winkelcentrum mogelijk. Ook gaat het bestemmingsplan uit van de herontwikkeling van Hoekenrode inclusief het aangrenzende Nieuw Amsterdam Gebouw. De functionele opzet van de Amsterdamse Poort, een winkelcentrum met veelal woningen erboven, blijft echter op hoofdlijnen gelijk.

Degene die, op grond van artikel 3.8 Wro, omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de stadsdeelraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging tegen het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroep moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het besluit van de stadsdeelraad treedt overeenkomstig artikel 3.8 lid 5 Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam Zuidoost, 21 december 2011

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch. M. Rach,

secretaris.

Naar boven