Kennisgeving Kader Beoordeling van Objecten langs Auto(snel)wegen

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft het Kader Beoordeling van Objecten langs Auto(snel)wegen, vastgesteld. Dit Kader is afgestemd met de VNG.

Het Kader voorziet in criteria waarmee overheden objecten langs auto(snel)wegen (reclame, informatieborden, kunst, enz.) kunnen beoordelen op risico’s voor de verkeersveiligheid door visuele afleiding. Het Kader wordt daartoe gehanteerd als toetsingskader bij vergunningverlening.

Rijkswaterstaat zal het Kader toepassen bij auto(snel)wegen in beheer bij het Rijk, op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken. Buiten rijksweggebied is de gemeente bevoegd gezag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het Kader bevat enerzijds criteria waaraan altijd voldaan zou moeten worden ter voorkoming van verkeersonveiligheid: de ‘slagboomcriteria’. Anderzijds bevat het Kader criteria waarbij, rekening houdend met de lokale situatie, een inschatting moet worden gemaakt: de ‘afwegingscriteria’. Het Kader is te vinden op Rijksoverheid.nl:

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/richtlijnen/2011/10/12/beoordeling-van-objecten-langs-autowegen-en-autosnelwegen.html

Naar boven