Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Centrum Nederweert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederweert maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Nederweert ’ ter inzage leggen conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plan

De gemeente is verplicht om elke 10 jaar haar bestemmingsplannen te actualiseren. Het bestemmingsplan ‘Centrum Nederweert’ vervangt het bestemming ‘Nederweert Centrum 1993’ en wordt tevens digitaal raadpleegbaar. Het plan omvat voor het grootste gedeelte een bestaande situatie die opnieuw wordt bestemd. Voor de ontwikkellocatie aan de Burg. Hobusstraat uit het Masterplan is in het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Zodra de plannen verder zijn uitgewerkt kan van deze wijzigingsbevoegdheid gebruik worden gemaakt.

Het bestemmingsplan ‘Centrum Nederweert’ kent nagenoeg dezelfde begrenzing als het nog geldende bestemmingsplan ‘Nederweert Centrum 1993’. Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Burg. Greijmansstraat en de Burg. Vullerstraat, aan de westzijde door de Loverstraat, aan de zuidzijde door de Geenestraat en Brugstraat en aan de oostzijde door de Rijksweg-Noord en Aan Vijftien.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien vanaf vrijdag 11 februari t/m donderdag 24 maart 2011 bij de centrale klantenbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nederweert, of op afspraak. Dit kan ook digitaal via www.nederweert.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl .

Zienswijzen

Het indienen van een schriftelijke zienswijze is tijdens de inzageperiode mogelijk bij de Gemeenteraad van Nederweert, Postbus 2728, 6030 AA Nederweert.

Mondeling kan dat op afspraak bij team Ruimtelijke Ontwikkeling. Raadpleeg deze bekendmaking op www.nederweert.nl voor meer informatie. Bellen kan ook met een medewerk(st)er van team RO.

Nederweert, 10 februari 2011

Burgemeester en wethouders.

Naar boven