Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Akersloot’/Besluit hogere waarde voor geluid voor de percelen Koningsweg 72 en M.L. Kingstraat 17–18

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Akersloot’gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 8 december 2011. In verband daarmee is voor de percelen Koningsweg 72 en M.L. Kingstraat 17–18 een hogere waarde voor geluid vastgesteld door burgemeester en wethouders op 11 oktober 2011. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Begrenzing: Het plangebied wordt globaal begrensd door de Uiterdijk, Geesterweg en Roemersdijk in het noorden, de Kerklaan en Boschweg in het oosten, de Koningsweg, Delving, Hoocamp en Brahmslaan in het zuiden, en de Buurtweg, Kerkemeer, Waterzijde en Westerweg in het westen.

Betreft: Het bestemmingsplan voorziet in een eigentijds planologisch en juridisch kader voor het beschermen van het woon-, werk- en leefmilieu in het plangebied. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het stedelijk gebied van Akersloot. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal, waarbij tevens is gedacht aan flexibiliteit voor kleinschalige uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast worden in het bestemmingsplan onderstaande ontwikkelingen mogelijk gemaakt:

Kloosterlaantje 4; het omzetten van ‘detailhandel’ naar ‘woondoeleinden’, voor het realiseren van een woning;

Frans Halslaan 44a; wijzigen van de bestemming ‘kantoren’ in ‘woondoeleinden’, voor het realiseren van een woning op de begane grond;

De Kwekerij 7−9; het realiseren van bedrijfswoningen op de eerste verdieping;

Kerklaan 20; uitbreiden ligplaatsen in de jachthaven;

Koningsweg 72; slopen bestaande woning, vervolgens wordt het perceel gesplitst in twee percelen met ieder een vrijstaande woning;

M.L.Kingstraat 17−18; verbouwen voormalig rabobankkantoor tot 11 appartementen.

Op basis van het huidige bestemmingsplan zijn de bouwmogelijkheden aan de Startingerweg/Mendelssohnstraat in het bestemmingsplan gecontinueerd.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van het wegverkeer op de Geesterweg een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder voor de twee nieuw te bouwen woningen aan de Koningsweg 72 en de elf op te richten appartementen aan de M.L. Kingstraat 17–18. De geluidbelasting is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de nieuw te bouwen woningen aan de Koningsweg 72 en voor de nieuw te bouwen appartementen aan de M.L. Kingstraat 17−18, op grond van artikel 83 jo 110a Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van 52 dB.

Wijzigingen: De wijzigingen zijn onder andere een gevolg van het verwerken van de zienswijzen, actualisering en verbetering van de leesbaarheid van de regels en verbeelding. Voor een compleet overzicht van wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Inzage: Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van vandaag, 21 december 2011, gedurende zes weken, tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Castricum. De actuele openingstijden en het plan zijn te raadplegen op www.castricum.nl Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep: Vanaf de dag ná de terinzagelegging, kan gedurende zes weken (vanaf donderdag 22 december 2011 tot en met woensdag 1 februari 2012) beroep ingediend worden door belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen de beroepstermijn kunnen degene die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie: mevrouw H. Goverde, afdeling Ontwikkeling, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 140251.

Castricum, 21 december 2011

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven