Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kern Nederhorst den Berg

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken ingevolge artikel 3.8, van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 oktober 2011 het bestemmingsplan Kern Nederhorst den Berg (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat (globaal) Overmeer (excl. de sportvelden), de Uiterdijksehof, de Blijkpolder, de wijk Horn- en Kuijerpolder en het centrum van Nederhorst den Berg (incl. het Ankeveensepad en de Vaartweg).

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten aanzien van het perceel Voorstraat 1 (één extra woning en een wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van nog een woning); de grond achter het perceel Ankeveensepad 2 (wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van maximaal 12 woningen); de grond van het perceel Vaartweg 20 (wasserij) en een aangrenzend perceeltje grond (wijzigingsbevoegdheid naar wonen); de percelen Venenburg 2 t/m 10 (wijziging bouwvlakken) en enkele (ondergeschikte) wijzigingen in de toelichting, de regels en de verbeelding.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 22 december 2011 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling), Rading 1 te Loosdrecht van 08.30 tot 12.30 uur. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien op www.wijdemeren.nl (actueel/ter inzage) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzageligging tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens en verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling en de daarmee het bestemmingsplan treden na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Lieste van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon: (035) 65 59 446.

Naar boven