Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 9 december 2011, nr. DDS5713869, houdende wijziging van de Tijdelijke beleidsregels stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen in verband met verlenging van de geldigheidsduur

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 35 van de Wet Justitie-subsidies en artikel 4:4 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Tijdelijke beleidsregels stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen worden als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3, eerste lid, onder a, wordt ‘in 2010 of in 2011’ vervangen door: in de periode van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2012.

B

In artikel 4, derde lid, wordt ‘vóór 1 juli 2012’ vervangen door: vóór 1 juli 2013.

C

In artikel 5, tweede lid, wordt ‘1 oktober 2012’ telkens vervangen door: 1 oktober 2013.

D

Bijlage 2 wordt vervangen door de bijlage behorende bij dit besluit.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting en de bijlage in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie,

I.W. Opstelten.

BIJLAGE 2 AANVRAAGFORMULIER

TOELICHTING

In het kader van de aanpak van overvallen zijn op 19 mei 2010 de Tijdelijke beleidsregels stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen in werking getreden.

Deze tijdelijke beleidsregels zijn dit jaar met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2011 verlengd met één jaar.1

Het aantal overvallen is dit jaar verder afgenomen, maar deze daling is nog onvoldoende. Slachtoffers van een overval hebben een verhoogde kans nogmaals slachtoffer te worden. Om het aantal overvallen verder terug te dringen is het derhalve belangrijk dat maatregelen worden genomen gericht op het voorkomen van herhaald slachtofferschap. Een van die maatregelen is de verlenging van de Tijdelijke beleidsregels met nog één jaar, zodat bewoners en bedrijven die in 2012 zijn overvallen ook in aanmerking kunnen komen voor een subsidie voor het nemen van preventieve maatregelen. Onderhavig besluit voorziet hierin.

De uitvoering van de Tijdelijke beleidsregels blijft belegd bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

De Minister van Veiligheid en Justitie,

I.W. Opstelten.


X Noot
1

Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 9 mei 2011, nr. DDS5692505, houdende wijziging van de Tijdelijke beleidsregels stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen in verband met verlenging van de geldigheidsduur (Stcrt. 2011, nr. 8442).

Naar boven