Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘s-Gravenland

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8., lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 12 december 2011 het bestemmingsplan ‘s-Gravenland gewijzigd heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om voor het plangebied geen exploitatieplan vast te stellen

Plangebied

Het bestemmingsplan ‘s-Gravenland heeft betrekking op de woonwijk ’s-Gravenland. De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg aangrenzend aan de wijk maken onderdeel uit van het plangebied.

Doelstelling

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen. Om enige ontwikkelingsmogelijkheden te bieden worden in de bestemmingen, waarbij bouwmogelijkheden zijn opgenomen (centrum, maatschappelijk en wonen) een nieuwe regeling van de bebouwingshoogte en van het bebouwingspercentage opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen zijn weergegeven in het raadsvoorstel en hebben naast een paar tekstuele wijzigingen betrekking op de maximale hoogte van JOP’s en kunstobjecten op de rotondes (gitaar, harp, trompet e.d).

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan ‘s-Gravenland en het raadsbesluit gedurende zes weken van 22 december 2011 tot en met 2 februari 2012 inzien:

  • in het informatiecentrum van het gemeentehuis, Rivierweg 111, 2903 AR Capelle aan den IJssel;

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van 22 december 2011 tot en met 2 februari 2012 bestaat de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat voor wat betreft het gewijzigd bestemmingsplan open voor:

  • degenen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen naar voren te brengen;

  • belanghebbenden over wijzigingen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor wat betreft het besluit geen exploitatieplan vast te stellen staat het beroepsrecht open voor belanghebbenden.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken dient u naast het beroep binnen de beroepstermijn een voorlopige voorziening in te dienen, bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Deze zijn € 152,– per beroepschrift/voorlopige voorziening aanvraag voor personen en € 302,– per beroepschrift/voorlopige voorziening aanvraag voor rechtspersonen (stichting, vereniging en BV). U ontvangt hiervoor een rekening van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt, tenzij naast het ingestelde beroep een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, inwerking op 3 februari 2012. Wordt binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening ingediend, dan treedt het plan niet in werking voordat daarop is beslist.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de mevrouw M.E. Smits, van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 010-2848792 of m.e.smits@capelleaandenijssel.nl

Capelle aan den IJssel, 21 december 2011

Burgemeester en wethouders,

Naar boven