Besluit van het bestuur van de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en van het bestuur van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties van 5 december 2011 tot intrekking van hun bij besluit van 21 februari 2007 (Stcrt. 2009, 110) vastgestelde regeling TAX-videoclipfonds

Het bestuur van de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en het bestuur van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties,

Gelet op artikel 10, vierde lid, van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Na goedkeuring van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 december 2011.

Besluiten:

ARTIKEL I

De regeling TAX-videoclipfonds, vastgesteld bij besluit van het bestuur van de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst en van het bestuur van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties van 21 februari 2007 (Stcrt. 2009, 110), wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

  • 1. Voor zover er ter zake nog sprake is van enige bestuursrechtelijke afdoening, met inbegrip van bezwaar- en beroepsprocedures, vindt deze plaats overeenkomstig de regeling, bedoeld in artikel I, zoals die luidde op 31 december 2011.

  • 2. Bestaande aanspraken en verplichtingen bij, op grond of in het kader van de regeling, bedoeld in artikel I, zoals die luidde op 31 december 2011, blijven in stand.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2012.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Het bestuur van de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst,

namens deze:

C. Lindo.

Het bestuur van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties,

namens deze:

H.M. van den Brink.

TOELICHTING

Ingevolge de beschikking van de Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 september 2011 zijn de beleidsterreinen vormgeving en architectuur/bouwkunst van het Fonds BKVB en van de Mondriaan Stichting met ingang van 1 januari 2012 overgedragen aan het Stimuleringsfonds voor Architectuur. De regeling TAX-videoclipfonds valt ook binnen die beleidsterreinen. Dit besluit strekt daarom tot het intrekken van die regeling. Met ingang van 1 januari 2012 vormt een gezamenlijk reglement van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties (Mediafonds) de grondslag voor verstrekking van financiële middelen op vorenbedoeld terrein. Aanvragen die vóór die datum zijn ingediend, worden op grond van artikel II van dit besluit door het Fonds BKVB en het Mediafonds nog afgehandeld overeenkomstig de ingetrokken regeling.

Het bestuur van de Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst,

namens deze:

C. Lindo.

Het bestuur van de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties,

namens deze:

H.M. van den Brink.

Naar boven