Kennisgeving gecoördineerde besluitvorming Greenportlane

Op grond van het Coördinatiebesluit Greenportlane1 vindt de voorbereiding en bekendmaking van de herziening van het inpassingsplan Greenportlane gecoördineerd plaats met de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen uitvoeringsbesluiten voor de verdere aanleg van de Greenportlane. In het Coördinatiebesluit is bepaald dat Gedeputeerde Staten het coördinerend bestuursorgaan zijn. In verband met die coördinatie wordt samengewerkt met de gemeente Horst aan de Maas en het Waterschap Peel en Maasvallei.

In het kader van deze coördinatie geven Gedeputeerde Staten van Limburg kennis van het volgende.

Gedeputeerde Staten hebben op 13 december 2011 het ontwerp (Tweede herziening) inpassingsplan Greenportlane vastgesteld.

De wijzigingen van het ontwerpinpassingsplan (Tweede herziening) Greenportlane zijn beperkt van aard en met name van invloed op het deel van de Greenportlane dat binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Horst aan de Maas wordt aangelegd. Het ontwerp inpassingsplan voorziet in de aanpassing van het dwarsprofiel ter hoogte van de Dorperdijk. Deze aanpassing leidt er toe, dat de Greenportlane ter plaatse, in plaats van op hoogte, op maaiveld aangelegd kan worden.

Gedeputeerde Staten zijn voornemens een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op grond van de Wet Geluidhinder.

Het ontwerpbesluit houdt in het voornemen om op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor de woning Dorperdijk 19 te Horst aan de Maas een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege de aanleg van de GPL-Zuid vast te stellen.

Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een fietsbrug en voor het bouwen van een onderdoorgang (tunnel) voor de realisatie van de Greenportlane.

De Greenportlane wordt voorzien van een fietsbrug en een onderdoorgang. Op grond van art. 2.1 lid onder a, van de Wabo is voor het bouwen van de brug en de onderdoorgang een omgevingsvergunning vereist. De aanvraag voor deze omgevingsvergunning is op 13 december 2011 bij het coördinerend bestuursorgaan ingediend.

Het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas is voornemens een verkeersbesluit te nemen op grond van de Wegenverkeerswet in verband met de aanleg van de Greenportlane.

Uit oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het gewenst de Dorperdijk ter hoogte van de Greenportlane af te sluiten voor doorgaand verkeer. De aanvraag voor dit verkeersbesluit is op 13 december 2011 bij het coördinerend bestuursorgaan ingediend.

Het Waterschap Peel en Maasvallei is voornemens een watervergunning op grond van de Waterwet te verlenen ten behoeve van de aanleg van de Greenportlane.

In verband met verschillende vergunningplichtige activiteiten en de aanpassing van de legger is een watervergunning op grond van de Waterwet vereist. De aanvraag voor deze watervergunning is op 13 december 2011 bij het coördinerend bestuursorgaan ingediend.

Welke (ontwerp) besluiten liggen ter inzage?

  • Het ontwerp (Tweede herziening) inpassingsplan Greenportlane

  • Het ontwerp ‘hogere waarde’ besluit op grond van de Wet geluidhinder

  • De ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van een fietsbrug

  • De ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van een onderdoorgang

  • De ontwerpwatervergunning op grond van de Waterwet

  • Het ontwerpverkeersbesluit op grond van de Wegenverkeerswet

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpinpassingsplan en alle ontwerpbesluiten en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 19 december 2011 tot en met 29 januari 2012 gezamenlijk voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis/-kantoor van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas en bij het Waterschap Peel en Maasvallei op de aldaar gebruikelijke wijze. Tevens liggen deze stukken op werkdagen van 8.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis (Gouvernement), Limburglaan 10 te Maastricht.

Alle ontwerpbesluiten zijn tijdens de inzagetermijn ook in te zien op www.limburg.nl/ (Klik op Actueel, en dan Bekendmakingen). Het ontwerpinpassingsplan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Via links op de websites van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas en het Waterschap Peel en Maasvallei kunt u makkelijk doorklikken naar de site van de Provincie.

Inspraak

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn mondeling dan wel schriftelijk een zienswijze indienen tegen een of meerdere (ontwerp)besluiten bij Gedeputeerde Staten van Limburg. U dient uw zienswijze, te richten aan:

Gedeputeerde Staten van Limburg

Postbus 5700

6202 MA MAASTRICHT

Voor nadere informatie en het maken van een afspraak voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan contact opgenomen worden met mw. mr. T. van der Meulen, 043-3897342.

Verdere procedure

Op deze procedure is het Coördinatiebesluit Greenportlane van toepassing. Hierin is bepaald dat op de voorbereiding van de besluiten de afd. 3.4 Awb wordt toegepast. Het ter zake bevoegde bestuursorgaan zal de ingebrachte zienswijzen beoordelen en betrekken bij de besluitvorming. De bestuursorganen zullen zo spoedig mogelijk, doch binnen zes maanden gerekend vanaf 13 december 2011 een besluit nemen.


X Noot
1

Meer informatie over het Coördinatiebesluit Greenportlane treft u aan op www.limburg.nl

Naar boven