Vastgesteld bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie), eerste herziening’

De gemeenteraad van Zutphen heeft op 06-12-2011 het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie), eerste herziening’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in het herstellen van een technisch gebrek in het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’.

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’ is weliswaar aangegeven dat een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’ in voorbereiding is, in het definitieve plan is echter verzuimd om het inmiddels vastgestelde en in werking getreden bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’ (gedeeltelijk goedgekeurd op 2 maart 2010) in de plantoelichting te vermelden. In het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’ wordt nog het oude bestemmingsplan genoemd, dit gebrek wordt in bijgevoegde eerste herziening hersteld.

Tevens wordt met deze eerste herziening het plangebied iets uitgebreid aan de zuidkant van het grondgebied van de gemeente Zutphen, vallend binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid’.

Het bestemmingsplan is een partiële herziening van de bestemmingsplannen:

  • Buitengebied-Zuid;

  • Buitengebied Oost 2007.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan raadplegen

Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 22-12-2011 tot en met woensdag 01-02-2012. U kunt in deze periode de stukken inzien bij het loket in het gemeentehuis. Tevens is het plan te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1404Gasleiding-vs01

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp1404Gasleiding-vs01

Beroep

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan dan kunt u tot 02-02-2012 beroep instellen als:

  • u op tijd uw zienswijze tegen het eerdere ontwerpbesluit bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat bent geweest om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbesluit bij de gemeenteraad in te dienen;

Een beroepschrift kunt u schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven