Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 12 december 2011, nr. 2000550305, tot intrekking van de Stimuleringsregeling initiatieven van derden inzake integratie etnische groepen

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 48s van de Wet Justitie-subsidies en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Stimuleringsregeling initiatieven van derden inzake integratie etnische groepen wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 12 december 2011

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

In de mededeling van de voormalige Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 27 november 2008, nr. DGW/I&I2008109834, betreffende de bekendmaking van een subsidieplafond voor het jaar 2009 ter zake van de verlening van subsidies op grond van de Stimuleringsregeling initiatieven van derden inzake integratie etnische groepen (Stcrt. 2008, 240) (hierna: Stimuleringsregeling) is aangekondigd dat de Stimuleringsregeling per 1 januari 2010 zou worden gestopt. Daarbij is aangegeven dat aanvragen om verlening van subsidie op grond van de Stimuleringsregeling die na 1 oktober 2009 zouden worden ontvangen, niet meer inhoudelijk zouden worden beoordeeld en zouden worden afgewezen. Sinds 1 januari 2010 is er dan ook geen subsidie meer verleend op grond van de Stimuleringsregeling. Inmiddels zijn alle eerder verleende subsidies onherroepelijk vastgesteld en kan derhalve de Stimuleringsregeling worden ingetrokken.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

Naar boven