Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 12 december 2011, nr. IENM/BSK-2011/165578, houdende wijziging van het Besluit vaststelling Subsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van de Kaderregeling subsidies duurzaamheid Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit vaststelling Subsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009 van 7 december 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2 wordt ‘1 januari 2012’ telkens vervangen door: 31 juli 2012.

B

In artikel 3 wordt ‘1 januari 2012’ vervangen door: 31 juli 2012.

C

In paragraaf 3, vierde lid, van de bijlage wordt ‘1 januari 2012’ vervangen door: 31 juli 2012.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

TOELICHTING

Op basis van hetBesluit vaststelling Subsidieprogramma Tankstations alternatieve brandstoffen 2009 van 7 december 2009 zijn in juni 2010 zestig subsidies verstrekt ten behoeve van nieuwbouw van of ombouw naar vulpunten voor alternatieve brandstoffen. Het blijkt dat de termijn waarbinnen de projecten moeten worden uitgevoerd, te weten voor 1 januari 2012, onvoldoende is om alle gehonoreerde projecten te kunnen laten uitvoeren.

De verwachting is dat met verlenging van de termijn waarbinnen de projecten moeten worden uitgevoerd met een half jaar een aantal projecten alsnog gerealiseerd kan worden. Hierdoor zal de doelstelling van het subsidieprogramma, het realiseren van nieuwbouw van aardgasvulpunten en nieuwbouw van of ombouw naar een E85- of een B30-vulpunt verspreid door het gehele land, met een lichte vertraging alsnog gerealiseerd kunnen worden.

De termijnen genoemd in artikel 1, artikel 2 en paragraaf 3, vierde lid, van de bijlage zijn daarom gewijzigd.

De subsidieontvangers hebben na publicatie van deze wijziging de gelegenheid de projecten uit te voeren tot 31 juli 2012. Zij hoeven daarvoor geen verzoek in te dienen. De wijziging van het besluit brengt geen administratieve lasten met zich mee.

Een afwijking van de vaste verandermomenten is gerechtvaardigd ten behoeve van subsidieontvangers. De uitvoering van de projecten kan na 1 januari 2012 voortgezet worden.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven