Vaststelling bestemmingsplan Burg. Schneiderssingel_Zuid

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 6 december 2011 het bestemmingsplan ‘Burg. Schneiderssingel_Zuid’ heeft vastgesteld.

De Burgemeester Schneiderssingel is nodig voor de versterking van de ringenstructuur en de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de stad. Het bestemmingsplan ’Burg Schneiderssingel_Zuid’ beperkt zich tot het meest zuidelijk gelegen deel deze singel, ter hoogte van het Indiëterrein. Mede ter ontsluiting van het Indiëterrein wordt het zuidelijk deel van de Burgemeester Schneiderssingel aangelegd. Het bestemmingsplan voorziet in de planologische maatregel om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 december 2011 tot en met 31 januari 2012 ter inzage:

  • Bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken, Stadhuisplein 1 te Almelo. Eenieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer:

  • U tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend en belanghebbende bent;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepsschrift indient.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat het verzoek is beslist.

Crisis- en Herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven