Ontwerpbestemmingsplan ‘Fort bij Vechten’

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 11 februari 2011 gedurende zes weken (tot en met 24 maart 2011) het ontwerpbestemmingsplan ‘Fort bij Vechten’, het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van Fort bij Vechten tot een nationaal Liniecentrum. Het fort dient een pleisterplaats te worden met een regionale/landelijke uitstraling. De provinciale en de rijksoverheid streven namelijk naar het beschermen en ontwikkelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarvan het Fort Vechten deel uitmaakt. Behoud door ontwikkeling vormt het uitgangspunt bij het overheidsstreven. In het plan wordt ruimte geboden voor recreatieve doeleinden, horeca en commerciële activiteiten, zoals het houden van vergaderingen en symposia, alsmede voor culturele en educatieve doeleinden. Hierbij gaat het om een nationaal liniecentrum, een nationaal vleermuizencentrum, musea, podium- en theaterkunsten en tentoonstellingen en dergelijke. Naast deze functies wordt in het plan ook nadrukkelijk de mogelijkheid geboden tot behoud dan wel compensatie en waar mogelijk de ontwikkeling van natuurwaarden.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘Ruimtelijke plannen’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Zienswijze indienen

Van 11 februari tot en met 24 maart 2011 kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Beetsma van de afdeling Strategie en Beleid T (030) 659 5913 op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Naar boven