Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder – Ontwerpbesluit Molenstraat 46, IJzendoorn

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB vast te stellen voor de locatie Molenstraat 46 te IJzendoorn.

De hogere grenswaarden geluid dienen te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een wijzigingsplan ten behoeve van de realisering van een bedrijfswoning op het perceel Molenstraat 46 te IJzendoorn. Het voornemen om een hogere grenswaarde van 58 dB voor deze locatie te verlenen is gebaseerd op het formulier ‘Verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai’ (dd 22 juli 2011) en het akoestisch onderzoek (van Sonsbeek Adviseurs, Plan van Wijziging 2011-1 (Molenstraat IJzendoorn, bijlage akoestisch onderzoek, kenmerk 25340.12/210711BW).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzage: 15 december 2011 t/m 25 januari 2012

Inzageplaatsen:

analoog: Omgevingsloket, Boveneindsestraat 6 te Kesteren

digitaal: www.nederbetuwe.nl (bekendmakingen)

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen: tijdens inzagetermijn door belanghebbenden bij burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe.

Opheusden, 14 december 2011

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven