Coördinatieregeling ten behoeve van vernieuwing productielocatie De Heus

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken bekend dat de gemeenteraad op 9 juni 2011 heeft besloten de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de bestemmingsplanherziening en de omgevingsvergunning ten behoeve de vernieuwing van de productielocatie van het bedrijf De Heus Voeders B.V. op de locatie Hoge Maasdijk 1–3 te Andel.

Door het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling is het mogelijk om de ontwerpbesluiten voor het nieuwe bestemmingsplan en de benodigde omgevingsvergunningen gelijktijdig ter inzage te leggen.

Tegen dit raadsbesluit kan géén bezwaar en beroep worden ingesteld.

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via de coördinatieregeling van artikel 3.30. Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen, waaronder de omgevingsvergunning en procedures inclusief daarmee verband houdende bestemmingsplannen worden gebundeld.

Op de voorbereiding van alle in de coördinatietoepassing betrokken besluiten is dan, met enige aanpassingen, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing (afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht). Dit vereenvoudigt en verduidelijkt het procedureverloop aanzienlijk. Tegen deze besluiten kan alleen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het beroep tegen de verschillende besluiten wordt gezamenlijk in één procedure behandeld en leidt tot één uitspraak.

Op dit moment worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd. Ook is het op dit moment niet mogelijk om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen. Gelegenheid tot het indienen van zienswijzen zal te zijner tijd worden geboden tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende ontwerpbesluiten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Baars, medewerker van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar via 0183-308173.

Naar boven