Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ met bijbehorend exploitatieplan op 3 november 2011 door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de planverbeelding, de planregels en de toelichting. De wijzigingen ten aanzien van het exploitatieplan zijn van tekstuele aard en wijzigen niet de strekking van het exploitatieplan.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan is het eerste in een reeks dat tot doel heeft om het verouderde glastuinbouwgebied tussen de woonkernen Aalsmeer en Nieuw Oosteinde te kunnen omvormen tot een modern bedrijvenpark met – voor een deel – sierteeltgerelateerde bedrijvigheid.

Het exploitatieplan biedt de grondslag voor het publiekrechtelijke kostenverhaal. Dit betekent dat de gemeente bepaalde kosten in het kader van de gebiedsontwikkeling kan verhalen op de eigenaren van de gronden in het exploitatiegebied, voor zover het verhaal van die kosten niet anderszins is verzekerd.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op de Middenweg en drie deelgebieden. Twee van deze deelgebieden omvatten het gebied tussen de Hornweg, de Machineweg, de Aalsmeerderweg en het nieuwe wegtracé van de N201. Het derde deelgebied is globaal gelegen tussen de Middenweg, de Aalsmeerderweg en de Molenvliet.

De grenzen van het exploitatieplangebied zijn nagenoeg gelijk aan die van het bestemmingsplan. Voor de precieze ligging en begrenzing van het bestemmingsplan- en exploitatieplangebied wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Ter inzage

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan, alsmede deze plannen zelf, en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 16 december 2011 gedurende zes weken op werkdagen voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. In deze periode zijn de plannen in te zien van 08.30 tot 14.00 uur, en voor het overige op afspraak.

De plannen zijn ook raadpleegbaar via www.aalsmeer.nl (onder actueel/ bestemmingsplannen). Het digitale bestemmingsplan met planidentificatie NL.IMRO.0358.BPGPAMIDWEGDG357-VA02 is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 16 december 2011 gedurende zes weken tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan en/of exploitatieplan in vergelijking met de ontwerpplannen;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over de ontwerpplannen;

  • belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze over de ontwerpplannen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de AbRS. De besluiten van de gemeenteraad treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de AbRS een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het plan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Besluit hogere grenswaarden

Ten behoeve van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Aalsmeer bij besluit van 27 september 2011 voor de woningen aan de Machineweg 135, 137, 137a, 137b en 143 hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai vastgesteld. In het besluit hebben burgemeester en wethouders een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit, in de zin dat de voorgenomen hogere grenswaarden voor de (voormalige) woning aan de Machineweg 139 zijn komen te vervallen.

Op grond van artikel 146 van de Wet geluidhinder en artikel 20.1, lid 1 en lid 3 van de Wet milieubeheer kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, met ingang van de dag waarop tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7’ beroep kan worden ingesteld. Belanghebbenden worden op 15 december 2011 afzonderlijk bericht over de aanvang van de beroepstermijn.

Op het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden is afdeling 2 (procedures) van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het besluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarden en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 16 december 2011 gedurende zes weken tezamen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. In deze periode is het besluit ook te raadplegen via www.aalsmeer.nl

Aalsmeer, 15 december 2011

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D. van Huizen,

secretaris.

Naar boven