Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 7 december 2011, nr. 5718846/11, houdende wijziging van het Instellingsbesluit FIU-Nederland in verband met de aanwijzing van FIU-Nederland als meldpunt voor het melden van ongebruikelijke transacties met betrekking tot Bonaire, Sint Eustatius en Saba

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 12, derde lid, van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en artikel 2 van de Wet melding ongebruikelijke transacties BES;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2 van het Instellingsbesluit FIU-Nederland wordt na ‘financieren van terrorisme’ ingevoegd: en artikel 2 van de Wet melding ongebruikelijke transacties BES.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 10 oktober 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 7 december 2011

De Minister van Veiligheid en Justitie,

I.W. Opstelten.

TOELICHTING

FIU-Nederland is aangewezen als de organisatie van het Meldpunt ongebruikelijke transacties als bedoeld in artikel 12, eerste lid, van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Op grond van de onderhavige regeling wordt FIU-Nederland ook aangewezen als de organisatie van het Meldpunt ongebruikelijke transacties zoals ingesteld in artikel 2 van de Wet melding ongebruikelijke transacties BES. Deze regeling werkt terug tot en met 10 oktober 2010. Vanaf deze datum is Nederland verantwoordelijk voor de rijksoverheidstaken op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden). Gelet hierop is FIU-Nederland met ingang van 10 oktober 2010 de taken met betrekking tot de BES-eilanden gaan uitoefenen.

Naar boven