Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 8 december 2011, nr. DWJZ/R&E-3093676, houdende wijziging van het Besluit WVC-commissie bezwaarschriften personeel Awb, in verband met de overdracht van het secretariaat en enige andere wijzigingen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit WVC-commissie bezwaarschriften personeel Awb wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onder a, wordt ‘de Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur’ vervangen door: de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

B

In artikel 3, eerste lid, onder d, wordt ‘de Bijzondere Commissie WVC’ vervangen door: het Departementaal Georganiseerd Overleg.

C

In artikel 4 wordt ‘van de Centrale Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur’ vervangen door: van het Expertise Centrum arbeidsjuridisch van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

D

Artikel 11 wordt vervangen door:

Artikel 11

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit VWS-commissie bezwaarschriften personeel Awb.

ARTIKEL II

A

Tot lid, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder c, van het Besluit VWS-commissie bezwaarschriften personeel Awb, wordt te rekenen vanaf 1 januari 2012 herbenoemd voor een periode van vier jaren: mevrouw mr. G.A. Kajim-Panjer te Wageningen-Hoog.

B

Tot lid, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, onder d, van het Besluit VWS-commissie bezwaarschriften personeel Awb, wordt te rekenen vanaf 1 april 2008 herbenoemd voor een periode van vier jaren: mevrouw mr. J.C. Boonstra te Haarlem.

ARTIKEL III

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 november 2011.

  • 2. Dit besluit zal in afschrift worden gezonden aan de personen, genoemd in artikel II.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

Met het Besluit WVC-commissie bezwaarschiften personeel Awb is de VWS-commissie bezwaarschriften personeel Awb (hierna: de commissie) ingesteld die de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport adviseert ten behoeve van de beslissing op bezwaar inzake personeelsbezwaarschriften. Per 1 november 2011 zal het secretariaat van de commissie worden overgedragen aan het Expertise Centrum arbeidsjuridisch van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarom is een wijziging van het instellingsbesluit op dit punt noodzakelijk.

Voorts maak ik van de gelegenheid gebruik om enkele onderdelen van het instellingsbesluit te actualiseren. Onder meer wordt in artikel 3, eerste lid, onder d, de verwijzing naar de Bijzondere Commissie WVC vervangen door het Departementaal Georganiseerd Overleg, dat de in dit onderdeel genoemde taak heeft overgenomen.

Het wijzigingsbesluit bevat voorts de herbenoeming voor vier jaren van mevrouw mr. G.A. Kajim-Panjer te Wageningen-Hoog als lid van de commissie. Met de herbenoeming van mevrouw mr. J.C. Boonstra te Haarlem wordt tot slot een onvolkomenheid ten aanzien van de grondslag in het benoemingsbesluit van 17 juni 2008, met kenmerk DWJZ-BWJP-2851567, hersteld.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven