Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 7 december 2011, DJZ/BR/1277-11, tot wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel b komt te luiden:

b. bewindspersoon:

de Minister van Buitenlandse Zaken en in voorkomend geval de minister zonder portefeuille of de staatssecretaris die belast is met de behartiging van een of meer tot het werkgebied van het ministerie behorende beleidsterreinen;.

2. In onderdeel f wordt ‘de Directeur-Generaal voor Regiobeleid en Consulaire Zaken (DGRC)’ vervangen door: de Directeur-Generaal Consulaire Zaken en Bedrijfsvoering (DGCB).

B

Artikel 2 vervalt.

C

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het opschrift van artikel 4 wordt ‘en plaatsvervangend Chefs de Poste’ vervangen door: , plaatsvervangend Chefs de Poste en Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

2. In het eerste en vierde lid wordt ‘en de plaatsvervangend Chefs de Poste’ telkens vervangen door: , de plaatsvervangend Chefs de Poste en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

D

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het opschrift van artikel 5 wordt ‘en Chefs de Poste’ vervangen door: , Chefs de Poste en Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

2. In het eerste lid wordt ‘en de Chefs de Poste, zijnde budgethouders, bedoeld in bijlage   van het Besluit Financieel Beheer BZ 1998’ vervangen door: de Chefs de Poste en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

E

In artikel 11, tweede lid, wordt ‘/De Minister voor Ontwikkelingssamenwerking/De Staatssecretaris voor Europese Zaken,’ vervangen door: /in voorkomend geval een van de overige bewindspersonen van het ministerie van Buitenlandse Zaken,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. Een afschrift wordt gezonden naar de Algemene Rekenkamer.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

U. Rosenthal.

TOELICHTING

In de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt aan de Secretaris-Generaal de opdracht verleend om van zijn algemeen mandaat bijzonder mandaat en volmacht te verlenen aan verschillende functionarissen. Het Hoofd van een Regionale Service Organisatie (RSO) is een nieuwe functionaris binnen de organisatie van de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk in het buitenland. In verschillende regio’s in het buitenland worden de ambassades bij onder andere de bedrijfsvoering en de consulaire zaken ondersteund door een Regionale Service Organisatie. Het Hoofd RSO krijgt beslissingsbevoegdheid alsmede budgetbevoegdheid in het kader van de dienstverleningsovereenkomst (art. 5 van het Besluit Orgaanbeschrijving Regionale Service Organisaties). Onderhavige wijziging voorziet hierin.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

U. Rosenthal.

Naar boven