Herontwikkeling van en coördinatiebesluiten voor het Strandhotel en De Branding

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat voor de herontwikkeling van het Strandhotel en De Branding te Cadzand-Bad bestemmingsplannen worden voorbereid. Hiervan liggen nog geen stukken ter inzage en er kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend. Er worden vooralsnog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over deze bestemmingsplannen. Het indienen van zienswijzen is pas mogelijk wanneer wij bekend maken dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. Op dat moment zijn de bestemmingsplannen ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website. Bij de verdere voorbereiding van de plannen zullen wij overleg voeren met de betrokken overheden en instanties.

Daarnaast maken wij op grond van artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat door de gemeenteraad op 24 november 2011 is besloten om de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 Wro toe te passen met betrekking tot:

  • 1. de ontwikkeling van het Strandhotel, Boulevard de Wielingen 49 te Cadzand-Bad;

  • 2. de ontwikkeling van De Branding, Boulevard de Wielingen 47 te Cadzand-Bad.

De beide coördinatiebesluiten omvatten de toekomstige besluitvorming omtrent de eerder genoemde bestemmingsplannen en de omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen, slopen en het verrichten van andere activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving voor zover de gemeente het bevoegd gezag is. Als gevolg hiervan worden de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 van de Wro.

Dit betekent dat de voor de individuele projecten benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure (per ontwikkeling) worden voorbereid waarbij het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis deze coördinatie van besluiten op zich neemt. Tegen het besluit tot coördinatie staat geen rechtsbescherming open.

Het raadsbesluit is in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Op verzoek kunnen de bij het raadsbesluit behorende bijlagen tijdens de openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 0117-457 251.

Oostburg, 14 december 2011

Burgemeester en wethouders van Sluis,

J. Suurmond,

burgemeester.

J. Dijkstra,

gemeentesecretaris.

Naar boven