Vaststelling 1e wijziging bestemmingsplan Someren-Heide Zuid

Het college van B & W heeft op 1 november 2011 het bestemmingsplan 1e wijziging bestemmingsplan Someren-Heide Zuid, ongewijzigd vastgesteld. Voor het plangebied is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inhoud

Het wijzigingsplan ‘1e wijziging Someren-Heide zuid’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor het veranderen van de bouwaanduidingen in de straat Eggendreef. De huidige bouwaanduidingen vrijstaand [vrij] en aaneengebouwd [aeg] worden samengevoegd. Deze wijziging vindt plaats ten behoeve van het stedenbouwkundig rationaliseren en optimaliseren van de verkaveling. Deze kavels zijn mede bedoeld voor sociale woningbouw.

Stukken ter inzage

Het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn met ingang van 15 december 2011 gedurende zes weken in te zien in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. In eerste instantie bij de balie van de afdeling VROM en vanaf 2 januari 2012 bij het klantencontactcentrum (KCC). De balie van de afdeling VROM en het KCC zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12:00. Geadviseerd wordt om vooraf een afspraak te maken. Ook als u het bestemmingsplan buiten openingstijden wenst in te zien, kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM via 0493-494888. Het vastgestelde wijzigingsplan is ook te raadplegen op de gemeentelijke website, www.someren.nl

Beroep

Gedurende de periode van zes weken, kan beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij het college tegen het ontwerpwijzigingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend tegen het vaststellingsbesluit en een spoedeisend belang hebben, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven