Bekendmaking Voorkeursrecht Landgoed Gulbergen – Nuenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat de raad van gemeente Nuenen c.a. op 15 december 2011 op grond van het bepaalde in artikel 4 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24,26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden die zijn begrepen in de Intergemeentelijke Structuurvisie Rijk van Dommel en Aa (ISV). Het aangewezen gebied is plaatselijk bekend als een gedeelte van ‘Landgoed Gulbergen’. Het plangebied is in de structuurvisie aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor ‘Intensief recreatiegebied’ met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende percelenlijst.

Het raadsbesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant van 16 december 2011 in werking. Het raadsbesluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor dat tijdstip een projectbesluit of bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Aanbiedingsplicht

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Nuenen c.a. te koop aanbieden.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken ligt met ingang van 19 december 2011 ter inzage bij de balie Wonen en Openbare Ruimte van het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2, 5671 CK Nuenen. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Als u het niet eens bent met dit besluit van de raad, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van ons besluit in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de raad van Nuenen c.a., Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. uw naam en adres;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Nuenen, 16 december 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a.

Naar boven