Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan ‘Overtoomse Veld’

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) met ingang van donderdag 10 februari 2011 tot en met woensdag 23 maart 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Overtoomse Veld’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage liggen bij:

  • Locatie Pieter Calandlaan 1;

  • Locatie Osdorpplein 1000;

  • Locatie Plein ’40–’45 nr. 1, allen geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur;

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1008BPSTD-OW01

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan is gelegen in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan grenst globaal aan:

  • de noordzijde: de Hendrik Werkmanstraat, de Karel Klinkenbergstraat, de Jan Tooropstraat en de Jan Evertsenstraat

  • de oostzijde: het hart van de Einsteinweg

  • de zuidzijde: de Johan Jongkindstraat

  • de westzijde: de groenstrook ten westen van de Ringspoorlijn.

De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is onder andere de actualisatietermijn van 10 jaar voortvloeiende uit de Wro.

Daarnaast zijn diverse ontwikkelingen aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Overtoomse Veld’. Deze ontwikkelingen zijn gebaseerd op het ‘Vernieuwingsplan Overtoomse Veld’ dat in 2004 door de stadsdeelraad van Slotervaart is vastgesteld en het ‘Uitwerkingsplan Raamwerk/Openbare Ruimte Overtoomse Veld’ uit 2005.

Ontwerpbesluit ‘Hogere Grenswaarden’

De aanleiding tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is dat in het kader van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan ‘Overtoomse Veld’, in opdracht van het stadsdeel Slotervaart, thans Nieuw- West een akoestisch onderzoek is verricht. Uit het akoestisch onderzoek kan geconcludeerd worden dat door de diverse geluidsbronnen op diverse plekken de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai en spoorwegverkeerslawaai worden overschreden. Voor de gevels waar de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden dienen hogere waarden te worden vastgesteld, indien maatregelen om de geluidsbelasting te verminderen tot de voorkeurgrenswaarde niet mogelijk of niet reëel zijn.

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. U kunt uw zienswijze richten aan de stadsdeelraad van stadsdeel Nieuw-West, t.a.v. mevrouw mr. N. Berg, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met 14020.

Amsterdam, 9 februari 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

Naar boven