Ontwerpbestemmingsplan ‘Doorn-Noord’

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 16 december 2011 gedurende zes weken (tot en met 26 januari 2012) het ontwerpbestemmingsplan ‘Doorn-Noord’ en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.bpDOOnoord-on01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan vormt enerzijds de actualisering van het planologisch-juridisch kader binnen het plangebied Doorn-Noord en biedt anderszins de basis voor de bouw van 2 woningen. Een woning, naast Parklaan 40 en een woning tussen Beatrixlaan 10 en 12.

Dit plangebied wordt begrensd door de volgende wegen:

aan de noordzijde: Vanaf de Verlengde Woestduinlaan de grens tussen bebouwde kom en Natuurgebied Moersbergen, via de Drift en de grens van de kavels aan de Beatrixlaan, via en over de Amersfoortseweg tot aan het Maarnse Voetpad;

aan de oostzijde: Via het Maarnse Voetpad over de Bergweg tot aan de Kaaplaan;

aan de zuidzijde: Vanaf de Kaaplaan, over de Amersfoortseweg via de Willem de Zwijgerlaan, verder zakkend via de Drift en de Berkenweg naar de Driebergsestraatweg tot aan de Woestduinlaan;

aan de westzijde: Vanaf de Woestduinlaan tot aan de Verlengde Woestduinlaan.

Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld aangezien het kostenverhaal met betrekking tot de bouw van een woning op de genoemde locaties anderszins is geregeld door middel van een anterieure overeenkomst met de initiatiefnemers..

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl. Via de rubriek ‘Direct naar’ onder ‘Stukken ter inzage’ vindt u de digitale koppelingen naar het plan. Een andere mogelijkheid is via http://www.heuvelrug.nl/index.php?mediumid=5&pagid=1002

U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Doorn-Noord’.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u na 27 december 2011, maar vóór 20 januari 2012 contact op te nemen met de heer K. Vermaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, 0343 56 5 879.

Naar boven