Uitgebreide procedure Drie Woningen De Blauwe Lely in Venhuizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken het volgende bekend. Met ingang van 15 december 2011 liggen het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de raad, voor het bouwen van drie huurwoningen op een vrije sectorkavel aan de Blauwe Lely in Venhuizen ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel.. De ter inzage periode duurt zes weken, tot 26 januari 2012.

Bouwplan

De aanvrager wil op een vrije bouwkavel in de noordoosthoek van fase III van het woningbouwgebied Kadijk drie huurwoningen bouwen in plaats van een vrijstaande woning. Het geldende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 1983, eerste herziening Noord’ laat geen woningbouw toe. Ook wijkt het bouwplan af van de op 22 mei 2008 verleende vrijstelling ex artikel 19, lid 2 WRO voor een vrijstaande woning op die vrije bouwkavel. Het college is ondanks de strijdigheid met het bestemmingsplan voornemens medewerking te verlenen.

Instemming van de gemeenteraad

Het bouwplan kan alleen worden gerealiseerd met toepassing van de uitgebreide procedure als bedoeld in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo). Op 28 november 2011 heeft de gemeenteraad van Drechterland de vereiste ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor dit project afgegeven.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kunnen belanghebbenden tegen het voornemen en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 ZG Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de afdeling Beleid en Projecten voor 18 januari 2012, T: 0228-352 352.

Naar boven