Vaststelling 28ste wijziging bestemmingsplan ‘Buitengebied’

Algemeen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij op 29 november 2011 hebben besloten het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ te wijzigen met toepassing van artikel 3.6, lid 1, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening.Met dit wijzigingsplan wordt verzelfstandiging van de horecafunctie in de ‘Sequoiahof’ aan de Kanaalweg 79 te Hansweert mogelijk gemaakt. Hiermee wordt beoogd dat er ook bijeenkomsten en partijen kunnen worden gehouden zonder een verplicht tuinbezoek. Enkele keren per week zullen partijen worden gehouden, zonder muziekavonden met hoofdzakelijk optredens van bands (live muziek) en DJ’s. Late openingstijden (’s nachts), een partycentrum en grote bezoekersaantallen met daardoor mogelijk grote hinder voor de omgeving, zijn uitgesloten. De nieuwe regeling bevat hiervoor enkele voorwaarden en is hierop aangescherpt ten opzichte van het ontwerp van het wijzigingsplan.

Het ontwerp van het wijzigingsplan heeft van 24 februari tot en met 6 april 2011 voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn vier zienswijzen op het ontwerp van het wijzigingsplan gekomen. De samenvatting en beantwoording van deze zienswijzen zijn in hoofdstuk 7 van het wijzigingsplan verwerkt en zijn aanleiding geweest voor aanpassen van de regeling. Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op de voorschriften (beperking van de gebruiksmogelijkheden) en de toelichting. Er is een afbeelding ter verduidelijking van het parkeren toegevoegd.

Van donderdag 15 december 2011 tot en met woensdag 25 januari 2011 ligt het besluit, samen met de hierop betrekking hebbende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur, op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het sectorsecretariaat onder doorkiesnummer (0113) 395 395. U kunt het vastgestelde wijzigingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op ‘Bestemmingsplannen Buitengebied’ en ‘Wijzigingen Bestemmingsplan Buitengebied’ te klikken.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit en daarmee het wijzigingsplan treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Wijkhuijs van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via doorkiesnummer (0113) 395 235.

Kruiningen, 7 december 2011

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

J. Gideonse,

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven