Publicatie ontwerp zonebeheerplan industrieterreinen Langs de Merwede en Middengebied

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam heeft op dinsdag 22 november 2011 ingestemd met het zonebeheerplan voor de industrieterreinen Langs de Merwede en Middengebied (voorheen Nieuweweg en Langeveer) en heeft het plan vrijgegeven voor inspraak.

Het zonebeheerplan regelt hoe op de gezoneerde industrieterreinen wordt omgegaan met industrielawaai. Met dit zonebeheerplan wordt de maximale geluidsruimte voor de beide industrieterreinen vastgelegd. Er komt voor de terreinen niet meer geluidsruimte beschikbaar. Het zonebeheerplan wordt gehanteerd bij de vergunningverlening.

Onderdeel van het zonebeheerplan is een geluidverdeelplan waarin voor ieder bedrijf of perceel wordt vastgelegd hoeveel geluidsruimte er nu en in de toekomst is. Dat geeft zekerheid voor zowel de bestaande bedrijfsvoering als voor bedrijven die willen investeren in het gebied.

Het vastleggen van de maximale geluidsruimte helpt ook voorkomen dat in de toekomst overschrijdingen ontstaan. Uitgangspunt van de geluidsverdeling is dat bedrijven hun huidige vergunde geluidsruimte behouden.

Het zonebeheerplan is samengevat in beleidsregels. In deze beleidsregels is onder meer geregeld dat het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam verantwoordelijk is voor het zonebeheer. De uitvoering is ondergebracht bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Informatie en inspraak

Het ontwerp zonebeheerplan ligt met ingang van donderdag 15 december 2011 gedurende zes weken (tot en met 25 januari 2012) voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden).

Voor bedrijven op de industrieterreinen Langs de Merwede en Middengebied en omwonenden organiseert de gemeente een inloopavond in het gemeentehuis op dinsdag 17 januari 2012 van 19.30 tot 21.00 uur. Bij de inloopavond zijn medewerkers van gemeente en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid aanwezig om vragen te beantwoorden.

Belanghebbenden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen omtrent het voorgenomen besluit naar voren brengen. Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de tervisielegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt. U kunt daartoe contact opnemen met mevrouw M.L. Stokhof van het cluster Ruimtelijke Ordening van de Afdeling Beleid en Ontwikkeling, tel. (0184-)674444.

Naar boven