Ontwerpbestemmingsplan Middengebied

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 15 december 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Middengebied’ ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan Middengebied

Het grootste deel van het plangebied bestaat uit de bedrijventerreinen Nieuweweg en Langeveer. Daarnaast behoort de Sluisweg met haar woningen, recreatieve- en maatschappelijke voorzieningen tot het plangebied. De aan de zuidzijde van Langeveer gelegen Rivierdijk maakt met de daar aanwezige gemengde voorzieningen ook deel uit van het plangebied. De bedrijventerreinen Nieuweweg en Langeveer liggen evenals de Sluisweg en de Rivierdijk langs de Beneden-Merwede aan de oostzijde van Neder-Hardinxveld. Het gebied ligt min of meer ingesloten tussen de Beneden-Merwede en de spoorlijn Gorinchem–Dordrecht. Delen van de Merwede en de A15 maken eveneens onderdeel uit van het plangebied.

Hoofdzakelijk conserverend plan

Het uitgangspunt bij het opstellen van het bestemmingsplan Middengebied is het handhaven en als het nodig is beheren van de bestaande situatie en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast wordt een kleinschalige ontwikkeling mogelijk gemaakt met voorliggend plan. Het betreft de voorgenomen bouw van 2 woningen op de hoek Sluisweg/Parallelweg.

Naar aanleiding van ingekomen inspraakreacties hebben enkele wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan plaatsgevonden. Zo is de voorgenomen bouwlocatie aan de Rijshaak komen te vervallen. Ook is de bestemmingslegging ter plaatse van het achter de woningen aan de Sluisweg gevestigde hoveniersbedrijf afgestemd op de feitelijke situatie. De overwegingen daaromtrent kunt u lezen in de Nota Inspraak- en overlegreacties, die als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan is gevoegd.

Plan ligt tot en met woensdag 25 januari 2012 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Middengebied’ ligt met ingang van donderdag 15 december 2011 tot en met woensdag 25 januari 2012 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor eenieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kan oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2011MIDDENGEBIED-DO01

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Middengebied’ kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 19 januari 2012. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dient u dit uiterlijk donderdag 5 januari 2012 te melden bij de griffie (t. 0184-674444 of per mail griffie@gemhg.nl ). Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer mr. G.J. Nieuwland van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 0184-674444) of mailen naar gnieuwland@gemhg.nl.

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven