Ontwerpbestemmingsplan ‘Zevenhuizen 8 Leende’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maakt, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zevenhuizen 8 Leende’ met ingang van 10 februari 2011 tot en met 23 maart 2011 ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit plan maakt het mogelijk om de boomkwekerij aan de Zevenhuizen 8 in Leende te saneren. De boomkwekerij verdwijnt, de kas, de loods en alle bijbehorende voorzieningen worden gesloopt. In ruil daarvoor mag er, naast een vervangende woning (i.p.v. de huidige bedrijfswoning) een woning toegevoegd worden samen met 400m² bedrijfsbebouwing. Dit alles wordt planologisch geregeld in het bijgevoegde voorontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen 8 Leende. Het beleidskader en de rekenmethodiek voor ruil van een woning voor de sanering zijn te vinden in de beleidsnotitie bebouwingsconcentraties in het buitengebied. De doelstelling voor de gemeente is het behalen van forse ruimtelijke kwaliteitswinst.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten gericht worden aan de gemeenteraad van Heeze-Leende, Postbus 10.000, 5590 GA te Heeze. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. Als u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om uw zienswijze mondeling in te dienen wordt u verzocht zo’n verzoek uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter inzage legging in te dienen. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer M. van der Lans (040-2241447) U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Naar boven