Bestemmingsplan Bouwlocaties Tull en ‘t Waal

Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor een aantal bouwlocaties in en rond de kern van Tull en ’t Waal een bestemmingsplan wordt voorbereid.

De woningbouw in Tull en ‘t Waal is met de vaststelling van de gebiedsvisie woningbouw Tull en ’t Waal in 2006 van start gegaan. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft fase 1 van het totale project en ligt middenin de bestaande kern van Schalkwijk. Dit plan is reeds eerder met en vrijstellingsprocedure gebouwd. Het tweede deel, fase 2 en 3 van het bouwproject, liggen aan de noordrand van de kern. Het betreft de gronden naast en achter de kerk, tot aan de Lekdijk en tot aan de boomgaard aan de noordzijde. De gronden liggen buiten de zogenaamde ‘rode contour’ van de provincie Utrecht. Derhalve is de provincie verzocht ontheffing te verlenen van deze contour ten behoeve van deze ontwikkeling.

Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Houten, 14 december 2011

Naar boven