Ontwerpbestemmingsplan Saksen Weimar 2012

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan Saksen Weimar 2012

met ingang van 15 december 2011 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.778-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het ontwerpbestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.778-0201

Plangebied:

Het plangebied ligt aan de noordrand van Arnhem en wordt begrensd door de Apeldoornseweg in het westen, de monumentale gebouwen van de voormalige Saksen Weimarkazerne in het oosten en de Weg achter het bos in het zuiden. Aan de noordkant wordt het plangebied begrensd door een bestaande groenwal.

Doel:

Ten behoeve van de ontwikkeling van het voormalige defensieterrein Saksen Weimar tot woonwijk is in 2009 het bestemmingsplan Saksen Weimar vastgesteld en onherroepelijk geworden. De gevolgen van de kredietcrisis hebben een herijking van deze ontwikkeling noodzakelijk gemaakt. Voor het zuidwestelijk deel van dit gebied heeft dit geleid tot een aangepast stedenbouwkundig plan. Het ontwerpbestemmingsplan Saksen Weimar 2012 voorziet in deze aanpassing. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van circa 60 woningen mogelijk gemaakt.

Voor deze ontwikkeling geldt dat de gemeente met de ontwikkelaar een overeenkomst heeft gesloten over onder meer de gemeentelijke plan- en apparaatkosten. Daarmee zijn de kosten die de gemeente moet maken anderszins verzekerd zoals bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening. Er hoeft dan ook geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 14 december 2011

Naar boven