Bestemmingsplan Anholtseweg Gendringen 2011

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 1 december 2011 het bestemmingsplan ‘Anholtseweg Gendringen 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld naar aanleiding van een ingekomen zienswijze en ambtshalve aanpassingen. De wijzigingen hebben betrekking op de regels, toelichting en verbeelding en betreffen:

  • het opschuiven van de bestemming ‘Wonen’ voor de percelen Anholtseweg 31 en 31A;

  • de bestemming ‘Tuin’ -voor zover gelegen achter de woningen-wijzigen in ‘Tuin-Gaarde’;

  • een gedeelte van de bestemming ‘Gemengd’ van de percelen Anholtseweg 33 en 36 wijzigen in ‘Tuin – Gaarde’;

  • de aanduiding ‘bedrijfswoning’ opnemen op het perceel Anholtseweg 33;

  • de bestemming ‘Verkeer’ op een gedeelte van het perceel Anholtseweg 8 wijzigen in ‘Tuin’;

  • toevoegen artikel 7 ‘Tuin-Gaarde’ en als gevolg hiervan tekstuele wijzigingen opnemen in de toelichting;

  • het wijzigen van de artikelen 3.1 en 4.1 zodanig dat de regeling voor ‘wonen’ komt te vervallen;

  • het verwijderen van artikel 9.1 sub e.

Voor nadere details wordt verwezen naar de nota’s zienswijzen en ambtshalve aanpassingen, die onderdeel uitmaken van het vaststellingsbesluit.

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de kom Gendringen en omvat de gehele Anholtseweg met de langs weerszijden daarlangs gelegen gronden (en bebouwing), alsook een klein gedeelte van de Langenhorstweg, de Zwanenburgseweg en de Julianastraat. Het bestemmingsplan Anholtseweg Gendringen 2011 voorziet in het actualiseren van de huidige bestemmingsplan, dat momenteel voor dit gebied geldt. De in het verleden verleende vrijstellingsprocedures zijn in dit bestemmingsplan positief bestemd en krijgen hierdoor een juridische basis. Verder is de bestaande, feitelijke situatie vastgelegd. Het bestemmingsplan heeft hiermee een beheergericht karakter gekregen en geldt daarmee als een conserverend plan.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Anholtseweg Gendringen 2011’ ligt van 15 december 2011 tot en met 26 januari 2012 voor iedereen ter inzage. Het bestemmingsplan kan worden ingezien bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 27 januari 2012, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven