Aanvulling op planmilieueffectrapport (planMER) Sas van Gent

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan voor Sas van Gent is het opstellen van een planMER verplicht nu het plan het kader vormt voor toekomstige projectMER-(beoordelings)plichtige besluiten. Het planMER heeft van 7 juli tot en met 17 augustus 2011 gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan Sas van Gent omvat de bebouwde kom van Sas van Gent alsmede zowel de in het noorden als zuiden aangrenzende bedrijventerreinen.

Het planMER voorziet in een integrale milieustudie afgewogen tegen andere belangen zoals ruimtelijke ontwikkelingen, verkeer en regionaal-economische ontwikkelingen. In het planMER zijn de positieve en negatieve gevolgen voor het milieu door uitvoering van het bestemmingsplan onderzocht.

Het planMER is voor advies voorgelegd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Vanwege opmerkingen over de inhoud van het planMER is een aanvulling op het planMER gemaakt. De aanvulling heeft betrekking op:

  • een beschrijving van de activiteiten in de autonome ontwikkeling en het voornemen en de bandbreedte van mogelijke effecten van het voornemen ten opzichte van de ontwikkeling;

  • een verdere uitwerking van de voorziene geluidwal ten westen van Cargill;

  • een nieuwe samenvatting.

Deze aanvulling ligt met ingang van 15 december 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. De aanvulling is tevens beschikbaar op onze website www.terneuzen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij mevrouw A. Zegers van het team Beleidsadvisering en uitvoeringsondersteuning of mevrouw J. Ocké van het team Ruimtelijke Beleidsplannen, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Terneuzen, woensdag 14 december 2011

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

secretaris,

F.M.L. Lauret.

Burgemeester,

J.A.H. Lonink.

Naar boven