Wegaanpassingen N386 en N858 in Donderen

Door de provincie Drenthe is op 3 oktober 2011 een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor werken en werkzaamheden ter verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer in Donderen.

Planbeschrijving

Met betrekking tot de N386 zal de weg in Donderen worden gereconstrueerd ter hoogte van de kruising met de Oosterstraat en ter hoogte van de kruising met de Norgerweg. De reconstructie ter hoogte van de kruising met de Oosterstraat bestaat uit het aanpassen van de rijlijnen en het realiseren van oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De kruising van de N386 met de Norgerweg zal worden vervangen door een minirotonde. Hierbij zal er ook een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers worden gerealiseerd. Ook de aansluitingen met de N858 en de Norgerweg worden gereconstrueerd.

In de N858 liggen vanaf de N386 tot de grens van de bebouwde kom vier drempels. Deze drempels zullen worden verwijderd. Tevens zullen de kruispunten van de N858 met de Bunnerweg en de N858 met het Noordeinde worden voorzien van streetprint.

Nabij de grens van de bebouwde kom wordt een middengeleider aangebracht.

Om het verkeer niet al te veel overlast te bezorgen tijdens de periode van de wegwerkzaamheden voor de rotonde wordt een tijdelijke omleidingweg aangelegd.

Voorgenomen besluit

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor het project een omgevingsvergunning, onderdelen ‘uitvoeren werk of werkzaamheden’ en ‘gebruik van gronden in strijd met een bestemmingsplan’ te verlenen.

Kom het plan even inzien!

De ontwerpbeschikking en de ruimtelijke onderbouwing liggen met de aanvraag en de daarbij behorende bijlagen vanaf 16 december 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis en zijn gedurende de genoemde periode ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.tynaarlo.nl onder het kopje ‘bouwen en wonen’.

U kunt die documenten gedurende de genoemde termijn eveneens raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder een zienswijze over deze stukken, schriftelijk of mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, Postbus 5 9480 AA Vries. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden met het team Fysiek Beleid via het algemene telefoonnummer 0592 266 662.

Crisis- en herstelwet

De omgevingsvergunning, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van het bestemmingsplan wordt afgeweken, wordt te zijner tijd verleend ten behoeve van de aanleg of wijziging van wegen als bedoeld in bijlage 1 onder punt 3.4 van de Crisis- en herstelwet.

Vries, 14 december 2011

Naar boven