Verordening tot wijziging van de Pensioenverordening voor registerloodsen

De ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie;

Gelet op artikel 15, eerste lid, onderdeel c, en artikel 16 van de Loodsenwet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4, vierde lid komt te luiden:

  • 4. De algemene raad draagt, steeds wanneer daartoe aanleiding bestaat, een door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie, overeenkomstig het eerste lid, benoemde vertegenwoordiger van de Nederlandse Loodsencorporatie, voor aan het bestuur van de Stichting Beroepspensioenfonds loodsen voor benoeming als bestuurslid van die stichting. Iedere voordracht van een vertegenwoordiger vindt plaats voor een termijn van maximaal 4 jaren. Bij afloop van de benoemingstermijn kan, met inachtneming van het eerste en tweede lid, driemaal een voordracht voor herbenoeming plaatsvinden, elk voor maximaal vier jaar.

ARTIKEL II

  • 1. Degenen die op 31 december 2009 reeds zitting hebben in het bestuur van de Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen en daarna niet zijn herbenoemd blijven in deze functie benoemd als vertegenwoordiger van de Nederlandse Loodsencorporatie voor de termijn zoals die is vastgesteld op grond van artikel 4 van de Pensioenverordening voor registerloodsen zoals dat artikel luidde voor de inwerkingtreding van deze verordening.

  • 2. De in het eerste lid bedoelde bestuursleden die benoemd zijn voor een eerste zittingstermijn van acht jaar kunnen bij afloop van hun benoemingstermijn nog maximaal tweemaal voorgedragen worden voor herbenoeming, elk voor maximaal vier jaar, doch niet meer dan in totaal zestien aaneengesloten benoemingsjaren.

  • 3. De in het eerste lid bedoelde bestuursleden die benoemd zijn voor de tweede zittingstermijn van acht jaar kunnen na afloop van de benoemingstermijn niet meer worden voorgedragen voor herbenoeming.

ARTIKEL III

Deze verordening treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie op 29 november 2011 te Rotterdam.

De Nederlandse Loodsencorporatie

Naar boven