Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 5 december 2011, IVV/OOG/2011/21675, tot aanpassing van de MKOB-tegemoetkoming voor het jaar 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 1, tweede en derde lid, van het Uitvoeringsbesluit koopkrachttegemoetkoming oudere belastingplichtigen;

Besluit:

Artikel 1

Het bedrag, bedoeld in artikel 1, eerste lid, van het Uitvoeringsbesluit koopkrachttegemoetkoming oudere belastingplichtigen, wordt met ingang van 1 januari 2012 vastgesteld op € 33,65.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 5 december 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

De jaarlijkse indexering van de koopkrachttegemoetkoming voor oudere binnenlandse belastingplichtigen en bepaalde oudere buitenlandse belastingplichtigen is gebaseerd op artikel 1, tweede en derde lid, van het Uitvoeringsbesluit koopkrachttegemoetkoming oudere belastingplichtigen. Het gaat bij deze laatste categorie om belastingplichtigen van wie 90% van het wereldinkomen,na toepassing van regelingen ter voorkoming van dubbele belasting, in Nederland onderworpen is aan de belastingheffing naar het inkomen.

De tabelcorrectiefactor, bedoeld in artikel 10.2 van de Wet inkomstenbelasting 2001, bedraagt 1.017, hetgeen heeft geleid tot verhoging van de tegemoetkoming van € 33,09 naar € 33,65 per kalendermaand.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven