Ontwerpbestemmingsplan Ketelhaven-Binnendijks (8040)

Het college van Dronten maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ketelhaven-binnendijks (8040)’ gereed is. Het plangebied beslaat het gebied dat ruwweg omsloten wordt door De Vossemeerdijk, Ketelweg en de Colijnweg (inclusief mestdrogerij).

Het bestemmingsplan herziet de geldende bestemmingsplannen en voorziet in een actuele planologische regeling voor de bestaande situatie. Daarnaast geeft het plan een eerste uitwerking aan de ontwikkelvisie Ketelhaven die in voorjaar van 2008 is vastgesteld door de gemeenteraad. Door middel van het opnemen van wijzigingsbevoegdheden worden de volgende ontwikkelingen op de langere termijn mogelijk gemaakt:

  • Ontwikkeling van maximaal 10 wooneenheden ten behoeve van ontwikkeling van dagrecreatie en natuur/cultuur op de kavel die gelegen is naast het raakpunt van de Rendierweg en de Colijnweg;

  • Ontwikkeling van maximaal 200 recreatiewoningen op het terrein tussen de Hoge en de Lage vaart;

  • Ontwikkeling van maximaal 120 wooneenheden op het terrein van de mestdrogerij aan de Colijnweg 2.

Daarnaast wordt de kern Ketelhaven voorzien van een woonbestemming.

U kunt de desbetreffende stukken van 10 februari tot en met 23 maart 2011 inzien tijdens openingstijden en ter plaatse van:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Dronten.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook beschikbaar op www.dronten.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0303.1071-ON01

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling zienswijzen indienen. Dit kan door een afspraak te maken met mevrouw A. Pallandt, tel. (0321) 388 246.

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzage termijn een besluit te nemen tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Dronten, 9 februari 2011

Het college van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven